Редактор: e-mail: Кадър: Нова ТВВлязохме в братоубийствена и безпринципна битка за власт

...
Редактор: e-mail: Кадър: Нова ТВВлязохме в братоубийствена и безпринципна битка за власт
Коментари Харесай

Плевнелиев: Влязохме в братоубийствена и безпринципна битка за власт и загърбихме дългосрочните приоритети

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: Нова ТВ

Влязохме в братоубийствена и безпринципна борба за власт и загърбихме дълготрайните цели. Това сподели в ефира на " Нова телевизия " президентът на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев. Той разяснява и ковид и последствията от него.

" Втората вълна е реалност, цифрите са притеснителни, СЗО регистрира връх след връх всеки ден. Това, което е значимо, че държавните управления на всички страни по света, знаят, че би трябвало да реализират този нежен баланс. Да не затварят тотално стопанската система, тъй като това ще бъде пагубно за всички ", сподели той.

Запитан за икономическата рецесия, която се задава, и по-лоша ли ще е тя от преди години, той отговори: " Днес България стои доста по-добре в сравнение с през 2008-2009 година и цифрите и обстоятелствата го демонстрират. Вероятно ще се окаже, че по статистиката на Европейски Съюз от икономическа позиция България ще бъде една от минимум засегнатите страни и прави чест на всички, които способстват за това. Сега нашите банки са ликвидни, готови са, взимат се ограничения, уповавам се да е по-лесно ".

На въпрос за какво " Майкрософт " са избрали Гърция, а не да вземем за пример България, Плевнелиев отговори: " Майкрософт отидоха в Гърция, тъй като получиха контракт за няколко милиарда. Правителството на Мицотакис има специфична стратегия, работят доста в тази посока. Компанията не направи търг, а отиде непосредствено там. В Гърция наеха нобелов лауреат по стопанска система да им изготвя програмата за идващите 10 години - " некст дженерейшън Европейски Съюз " тактиката. В нас обстановката е радикално друга. Ние влязохме в братоубийствена жестока и безпринципна борба за власт и загърбихме дълготрайните цели. Преди 10 години експортът на България беше 20 милиарда лв. главно за страни като Русия, Турция и така нататък Днес ектпортът на България е 60 милиарда лв., главният ни пазар е Германия. Ние сме се интегрираме в вярната посока. Като държавен глава аз посетих 10 пъти Германия. При всяко мое посещаване преговаряхме за заводи, заводи. Създадохме клъстери, които сътвориха 165 хиляди работни места. Днес президентът твърди, че държавното управление и основният прокурор са мафия и мутри. Е, по какъв начин да дойдат стратегическите вложения. В Екологичен потенциал излизат депутати от крайната левица, които споделят: " България е върколак, който смуче еврофондове ". И мълчим, и не се взимат обикновени контрадействия. Не можем да защитим базисно консенсуса, че не сме толкоз неприятни. Един проблем, с цел да бъде решен, той би трябвало да бъде посочен. Екологичен потенциал е сътрудник на България точно в тази опция да се подобрим. За това ние не можем да кажем, че в България няма проблем. Проблемът е в това, че за жалост тази резолюция отиде оттатък това. Тя беше един акт на тотално опълчване на българи с българи. Инициирана беше от български евродепутат. Тя беше знак на политическа борба за власт. И в някои връзки тази декларация отиде даже до там, че ние се тормозим дали ще бъде осъществено национално изменничество. Ако в България ние се окажем с македонско малцинство, това е изменничество ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР